Projects / The Old Vic, Front-of-House Refurbishment

The Old Vic, Front-of-House Refurbishment

One of Britain’s foremost cultural venues, The Old Vic, Front-of-House refurbishment designed by Bennetts Associates.

The Vision

One of Britain’s foremost cultural venues, The Old Vic, has opened its debut season under incoming Artistic Director, Matthew Warchus, with a Front-of-House refurbishment designed by Bennetts Associates.

An extensive refurbishment of the Front of house spaces, Upper Dress Circle and Dress Circle bars, main staircase and basement bar were conducted partly whilst the theatre was in production with ‘High Society’.

The well-known Old Vic Pit Bar has now been refurbished and relaunched as the Penny Bar, named after the ‘penny lectures’ given in the Old Vic’s prestigious history. The refurbishment has also given the venue the opportunity to use its space to showcase unique art installations. As part of the refurbishment works, The Old Vic commissioned three artists to create bespoke artworks which were to celebrate the past, present and future of the Old Vic; with a neon, a wall mural harking back to the Old Vic’s past and London ties and a spectacular Festoon Light Cage Installation the length of the stairwell atrium.

Our Role

Buro Four were pleased to provide Project Management and Contract Administration Services on this project, as well as co-ordinate and manage an innovative procurement route to achieve best value for The Old Vic against a very ambitious budget.

Key Information

Client:
The Old Vic Theatre Trust
Architect:
Bennetts Associates
Project Manager:
Buro Four
Contract Administration:
Buro Four
Quantity Surveyor:
Aecom

Special Mention

The short programme duration meant that the majority of works were completed in just eight days during the Old Vic’s ‘dark period’ between productions, which allows for then cast and crew to prepare for the next production. This meant having to programme works around cast rehearsals, production and technical team schedules and re-configuring exit routes as well as relocating the Box Office completely to allow for the Front of House areas to be completely shut off.