Projects / 20 Manvers Street

20 Manvers Street

1970’s office building in Central Bath has been extensively refurbished to meet the needs of new occupiers

Image © Stride Treglown

The Vision

The refurbishment of an existing 1970s office building has unlocked the extensive development potential, increased the net lettable area and has created a top quality Grade A office space to maximise the investment value for West Midland Pension Fund. The development has achieved high environmental standards with BREEAM Very Good, EPC rating A and roof level photovoltaic panels.

Our Role

We worked with the Investment Manager, CBRE Global Investors, from an early stage to develop the brief for the project back in 2011. The construction contract was tendered under an OJEU Compliant Framework back in 2015 and the building was delivered in Summer 2017. The building has achieved an improved energy performance from new lifts, windows, mechanical & electrical services and structural alterations, which includes a new fully glazed 4th floor extension and reception, increasing the buildings NIA by over 4,000 sq ft.

Key Information

Client:
West Midlands Pension Fund c/o CBRE Global Investors
Size:
58,213 sq ft
Location:
Bath
Architect:
Stride Treglown
Project Manager:
Buro Four
Employers Agent:
Buro Four
BREEAM Consultant:
Norman Disney & Young
Quantity Surveyor:
Gleeds
Structural Engineer:
Integral Engineering
M&E Engineer:
Norman Disney & Young

Special Mention

A non-material amendment was approved by Bath and North East Somerset Council Planning Department in December 2015 to add a photovoltaic panel array at roof level. This has made the building one of a handful of properties with photovoltaic panels within this UNESCO World Heritage Site.